27-03-08

In de ogen van uw hond

goras170
 

In de ogen van uw hond bent u goed “opgevoed” als u zich bij het wandelen aanpast aan zijn tempo en route. Hij loopt (en trekt) voorop – de baas volgt en wacht braaf wanneer hij iets te snuffelen ontdekt heeft.
In de ogen van uw hond is vangen één van de spannendste spelletjes. Hij zelf nodigt u, door weg te rennen uit tot een achtervolging. Omgekeerd jaagt hij vier- of tweebeners die weglopen, absoluut enthousiast voor zich uit, om ze vervolgens – net als een wolf – staande te houden, te pakken en krachtig door elkaar te schudden.
In de ogen van uw hond meldt u hem regelmatig waar u bent, wanneer u hem vaak roept. Dat stelt hem gerust, hij kan dus onbezorgd zijn gang gaan, zonder bang te hoeven zijn u kwijt te raken.
In de ogen van uw hond is bedelen bij de tafel een moeizame, maar lonende zaak. Hij moet gewoon lang genoeg zeuren, blaffen, klieren of op één of andere manier aandacht trekken, vroeg of laat lukt het en deelt de mens zijn “duit” met hem. Het vervelen en zeuren schijnt er bij te horen en dat neemt hij dus maar voor lief. Dat hij het toch het langst uithoudt, weet hij al snel.
In de ogen van uw hond zijn mensen die langs uw hek lopen evenals postbodes en krantenbezorgers potentiële inbrekers, die door blaffen en grommen moeten worden weggejaagd. En inderdaad, ze lopen altijd weg,

 

19:43 Gepost door Goras in Fun | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zo hoort dat baasjes moeten opgevoed zijn en als je zoals die van mij door katten bent opgevoed eens te meer hoor een kat heeft geen baas maar personeel heb ik eens ergens gelezen.
groetjes Vicky

Gepost door: Vicky | 28-03-08

De commentaren zijn gesloten.