06-06-08

Cursus voor laffe honden

Marianne Prutsch, specialiste in dierengedrag, organiseert een cursus voor bange honden. Tijdens de lessen zullen de honden geconfronteerd worden met hun angsten om ze hun 'innerlijke wolf' naar buiten te brengen. De cursus was alvast een groot succes in Oostenrijk.

'Meer en meer honden zijn bang van hun eigen schaduw, ' zegt Prutsch. 'De cursus is dan ook ingericht om hen meer zelfvertrouwen en zekerheid te geven. Zelfzekere honden zullen immers minder snel bijten en zijn aangenamer in de omgang.'

Volgens Prutsch zijn sommige hondenrassen van nature uit nerveuzer dan anderen. Onder andere Dobbermannenn, Dalmatiërs en Border Collies behoren verrassend genoeg tot de nerveuze rassen. 'De meest zelfzekere zijn de Ierse Wolfhonden, maar die zijn ook één van de grootste.'

baaaang

14:42 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dat had ik ook met onze Carlo moeten doen. Maar 50 jaar geleden bestonden zulke cursussen nog niet. Denk dat hij daarom zo hevig naar vreemden reageerde. Wie denk er nu aan, zulke grote stoere hond dat hij angsten zou hebben. Klinkt wel heel logisch.
Goede info
groetjes Viv

Gepost door: viv | 06-06-08

vraagje ik heb sinds pas een Galgo(spaanse hazewind hond) die erg bang is , ik heb haar geadopteerd vanuit Spanje, ze heeft een rot verleden gekend daar op straat, daarom is ze erg bang vooral voor mannen, ook vind ze het eng als mensen achter haar lopen, ze eet bijna niet als mijn man en zoon's thuis zijn of er anstig schrokken en wer weg lopen van e bak, ik heb meerder honden, ook Galgo's waarvan er ook een bang was maar stabiel is nu,deze is anders bang en weet het niet zo op te lossen, waar worden de cursus gegeven?

Gepost door: S. Stijger | 07-08-09

Kunnen mannen ook deze cursus volgen?

Gepost door: BB | 23-04-12

Ik kende ook zo'n hond, Martijn heette die, en die was ook overal bang voor. Met name voor vrouwen, vreemd genoeg. Hij rende daar altijd voor weg. Zijn er andere mensen die ervaring hebben met honden die niet bang zijn voor mannen maar wel voor vrouwen? Bedankt!

Gepost door: P. de Boer | 23-04-12

De commentaren zijn gesloten.