07-09-08

Hondenkoekjes

honden58

Dit heb je nodig:

  • 550 gr bio tarwebloem
  • 50 gr melkpoeder
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 2 bio-eieren
  • 100 gr bio-pindakaas (zonder extra suikers)
  • 100 gr appelmoes (1 bio-appel gestoofd met wat water)
  • 200 ml lauwwarme kippebouillon (zout-arm)
  • voor de ‘rode’ koekjes : 50 gr fijn gehakte gedroogde veenbessen
  • voor de ‘groene’ koekjes: 50 gr fijn gehakte verse munt

Verwarm de oven voor op 180°C (170°C voor warmelucht ovens).

Meng in een grote kom alle droge ingrediënten: bloem, melkpoeder en bakpoeder. In een andere kom kluts je de eieren, en voeg je achtereenvolgens de appelmoes, pindakaas en de bouillon toe. Goed roeren tot een homogene massa.
Voeg deze ‘brij’ bij de bloem. Mengen met een houten lepel tot het deeg als een bal loskomt van de kanten. Voeg wat extra bloem toe wanneer het mengsel erg blijft kleven. Plaats de deegbal op een bebloemd oppervlak en bestrooi met meer bloem. Rol uit met een deegrol tot een dikte van een halve centimeter. Steek de koekjes uit met een kerstmotief cookie cutter of met hondenbot-vormpje.

Leg de koekjes op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Smakelijk

16:28 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lekkers voor de viervoeter |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.