14-11-08

Nederlanders schieten Rattaplan door kop

Rattaplan, de populaire mascotte van de Nederlandse militairen in Oeroezgan, is door eigen vuur om het leven gekomen. Op de veel bezochte Uruzgan Weblog wordt zelfs gesproken over een brute executie.

rattaplan_zoen_511933d

Een ‘schandalige actie’, aldus het weblog over het doodschieten van de hond door een peloton van het 45ste pantserinfanteriebataljon.
De retriever groeide uit tot knuffeldier voor alle infanteristen. Het teefje werd vorig jaar geboren op een Afghaanse uitkijkpost, maar liep al snel achter een Nederlandse patrouille aan. De militairen besloten zich daarop over het dier te ontfermen. Ook opvolgende pelotons zorgden goed voor Rattaplan.
Rattaplan maakte zich onder meer populair door poeslief te doen tegen Nederlandse soldaten, maar vervaarlijk te grommen tegen Afghanen. Inclusief de tolken.
Maar omdat Rattaplan toch niet alle ruimte en aandacht kreeg dat het verdiende en steeds magerder werd, werd besloten het beest te schenken aan een Afghaanse politiepost verderop. Dit tot grote weerzin van de hond, die steeds weer achter de Nederlanders aan bleef rennen. Toen de Hollanders constateerden dat Rattaplan steeds magerder werd en concludeerden dat de hond dus niet goed werd verzorgd door de Afghanen, gaf de luitenant opdracht Rattaplan door zijn kop te schieten.

bron: De Telegraaf.nl

Is dat een nieuwe volksport bij onze noorderburen, honden afmaken?

 

10:24 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.