18-12-08

Dierenzaken krijgen half jaar extra voor erkenning als kweker

large_589768

 

Vanaf midden 2009 mogen alleen nog erkende kwekers dieren in de winkel houden.

Dierenzaken krijgen zes maanden extra de tijd om zich te laten erkennen als kweker en zo toch nog dieren te mogen houden in hun etablissement. Dat zijn de bevoegde federale ministers Laurette Onkelinx (PS) en Sabine Laruelle (MR) overeengekomen met de middenstands- en sectororganisaties.

Geen honden en katten in winkel
Om impulsieve aankopen tegen te gaan, besliste de vorige regering dat honden en katten vanaf 1 januari 2009 niet meer fysiek in winkels aanwezig mochten zijn. Enkel erkende kwekerijen mochten vanaf dan nog honden en katten verkopen. Aangezien nog niet alle uitvoeringsbesluiten klaar zijn, vroegen sommige partijen en de sector om de inwerkingtreding van de wet uit te stellen. De nieuwe deadline wordt dus midden 2009. (belga/bf)

bron: hln.be

Bedankt dames ministers.  Zo kunner er weer talloze dieren als pakje onder de kerstboom terechtkomen, om ze later in één of ander asiel te dumpen.
Dieren zijn geen winkelwaar, maar levende wezens van vlees en bloed met gevoelens.  Laat enkel de kwekers met verstand van zaken voor het behoud van de dieren zorgen.  Dat zal al heel wat impulsieve aankopen tegenhouden.  En echte dierenvrienden kijken eerst of ze geen stakker een tweede kans kunnen geven.
De asiels zitten al overvol, dus stop a.u.b. die broodfok!

 

10:05 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: broodfok |  Facebook |

Commentaren

Verdorie dat meen je niet ? Wéér zo veel mensen die een impulsaankoop doen en niet op de hoogte zijn van de miserie die broodfok met zich mee kan brengen. Alhoewel maar erkende fokkerijen ? Hmmm sorry maar als je weet dat WR al een erkende fokkerij is terwijl 't 1 vd grootste broodfokkers is walg ik van dit soort toestanden. Er zou véél meer controle moeten zijn, bij elke fokker en men zou véél strenger moeten optreden.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 18-12-08

hallo hallo
ik kom jullie leuke kerstdagen toe wensen
groetjes en vele knuffels

Gepost door: @ludwig | 20-12-08

Wij wensen je alvast héél fijne kerstdagen toe !

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 24-12-08

beste vriendekes,

wij komen jullie nog vlug een héél zalig en liefdevol kerstfeest toewensen, zo zou het eigenlijk alle dagen moeten zijn en niet één keer per jaar...
maak er een fijn feest van samen met je familie en vrienden en tot later :-)

zalige knuffs van ons en mams & paps en Yelle.

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 24-12-08

De commentaren zijn gesloten.