26-03-09

Paniek, besmettelijke ziektes!

Mail:
Paniek, gevaarlijke ziektes, dode honden, epidemie, ramp! Snel doorsturen naar andere hondeneigenaars!!!

Het gevaar bestaat dat het enige virus wat er doorgegeven wordt een computervirus is!

Toch moet je natuurlijk niet zomaar elke waarschuwing naast je neerleggen. Maar je moet wel oppassen voor massahysterie! Rustig blijven en gewoon navragen bij de dierenartsen brengt al heel wat opheldering.

Zou zouden er al maanden berichten de ronde doen over een zeer dodelijk virus het Rotavirus. Het zou een virus zijn dat vanuit Duitland komt en dodelijk is voor het merendeel van de honden. Via tentoonstellingen zouden er al diverse honden het virus doorgegeven hebben en gestorven zijn. Mensen wordt afgeraden met de hond naar tentoonstellingen te gaan of naar plaatsen waar meerdere honden zijn.

Even schrikken natuurlijk als je zoiets leest.

 

zieke%20hond

 

Wat is het Rotavirus?
Het virus gaat ook rond bij de mens. Het Rotavirus is een virus dat vooral bij jonge kinderen overgeven en diarree veroorzaakt. Het is een van de ernstiger diarreeverwekkers in deze leeftijdsgroep, omdat de diarree die het veroorzaakt zowel erg besmettelijk als hevig is en vaak ook lang aanhoud. In ontwikkelingslanden overlijden naar schatting 600.000 kinderen per jaar aan een infectie met één van de drie serotypen van dit virus, die bij de mens voorkomen. In Nederland en België is een rotavirus veel minder bedreigend door de betere uitgangstoestand (voeding, weerstand) van de patiëntjes en de mogelijkheid om spoedig in een ziekenhuis door middel van een infuus te worden gerehydrateerd, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Toch is het een belangrijke oorzaak van ziekenhuisopnamen bij kinderen. Vrijwel ieder kind maakt echter in zijn of haar leven minstens één rotavirusinfectie door en ziekenhuisopname is gelukkig maar zelden noodzakelijk. Bron wikipedia

Symptomen bij honden volgens de berichten die de ronde doen
Een gebrek aan eetlust en weigeren om te drinken. Onwelriekende dunne ontlasting, soms gemengd met bloed en vergezeld van braken. Vervolgens geraakt de hond in een coma.

Navraag over het virus bij dierenartsen.
Rota- en coronavirussen kennen we inderdaad wel en ze doen zich meestal voor als een acute darmontsteking met vooral diarree en soms braken. Het is meestal een milde infectie die na enkele dagen terug oplost.

Het is wel een gevaarlijk virus voor honden met algemene slechte conditie of honden met een slecht afweersysteem (zoals pups). Vaak is het ook een complicatie bij honden die al darmontsteking hebben ten gevolge van andere zaken.

We hebben nog niet dergelijke gevallen gehad waar de symptomen zo ernstig waren als in die artikels beschreven wordt.

Het lijkt eerder een parvo-achtige toestand daar, maar ik kan me er niet over uitspreken.Het is natuurlijk verschrikkelijk als er een van onze trouwste vrienden sterft door een virus. We begrijpen dan ook zeker de bezorgdheid en de reacties van al de hondenliefhebbers die dergelijke berichten doorsturen. Het gevaar is dat er in een impuls wordt gereageert en dat er hierdoor vaak onnodig voor paniek wordt gezorgd.

Wat niet uitsluit dat we op onze hoede moeten blijven!

Uit Hondentips Magazine - copyright 2009 - www.hondentips.com

09:03 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ria &Goras Ik voel me toch al terug beter ,ik heb het opgedaan zaterdag ,we zijn naar zee geweest en het was nogal fris op den dijk ,en ik denk dat ik daar die griep heeft op gedaan. Onze Charly komt zelden in kontakt met andere honden.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 26-03-09

Hmmm dat kregen we ook al te lezen en vrouwtje heeft toen sito presto naar onze dierenarts gebeld. Op het nederlandse shih tzuforum ging het wel de ronde dat er hier in België vol zit met honden die sterven aan parvo. Schijnt ook al een even groot fabeltje te zijn

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 26-03-09

De commentaren zijn gesloten.