05-05-09

Slechte opvoeding maakt honden agressief

 

dominant_agressief

 

Volgens een recent onderzoek, dat uitgevoerd is door wetenschappers van de Universiteit van Córdoba, is er nauwelijks sprake van een significant verband tussen agressief hondengedrag en ras. Het zijn vooral de baasjes die, bewust of onbewust, agressief gedrag in de hand werken. Verwaarlozing, een gebrek aan gehoorzaamheid, overdreven verwennerij, impulsief koopgedrag en het ontlopen van verantwoordelijkheden die gepaard gaan met de aanschaf van een hond, bepalen vooral het gedrag van onze trouwe viervoeters. De Spaanse onderzoekers onderzochten in totaal 711 honden van diverse pluimage. Onder de proefkonijnen bevonden zich zowel beruchte ‘bijthonden’ als pitbulls, dobermanns en rottweilers als meer timide geachte rassen zoals de labrador, de golden retriever en de dalmatiër. Tevens behoorden de honden tot verschillende leeftijdscategorieën, ook een factor die nogal eens geassocieerd wordt met agressie. Ras en leeftijd bleken echter maar weinig effect op het gedrag van de dieren te hebben. Het onvermogen van eigenaren om hun dominantie te laten gelden en het stimuleren van onnatuurlijk hondengedrag bleken de belangrijkste katalysatoren voor agressief gedrag te zijn.

bron:dieren.blog.nl

09:28 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Zo zie je maar dat men meer aandacht zou moeten schenken aan opvoeding. Zo is dat met mensen toch ook.

Gepost door: Vicky en Sammy | 05-05-09

Oefffff ben blij dat het eindelijk bewezen is !!! Ik ben al heel lang van 't idee dat agressieve rassen niet bestaan maar dat baasjes hen agressief maken. Pas op hiermee wil ik zeker niet zeggen dat er geen probleemhonden kunnen zijn, integendeel zelfs. Maar ook daar kan je mee leren omgaan. Jammer genoeg spreek ik hier uit ervaring.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 05-05-09

hallo vriendje , wij kome jullie nog een heel fijn weekend wense en vore jullie vrouwtjes een hele mooie feestdag morge en zette haar maar in de bloemekes zenne:)
pootje en likie van ons :-)

Gepost door: prins & gizmo en chantal | 09-05-09

agressieve duitse herder wij hebben een duitse herder maar die is agressief sinds deze van bij mijn zus komt(heeft daar altijd buiten gezeten en was bijna nooit iemand bij)
hier is er wel alle dagen iemand bij en deze zit zelden alleen.
nu mijn vraag is of je zo een hond weer normaal kunt krijgen, we hebben altijd een duitse herder gehad en die waren nooit zo... eerst speelt hij met u (bal) en half uur daarna ligt hij te grommen...

Gepost door: Lieven | 25-05-09

Kazan hallo

ik heb nu al een goede 2 jaar een duitse herder genaamt kazan ... in grote zinnen is hij de perfecte hond ... maar er zijn een paar dingen waar ik mij niet wijs in geraak... als hij bv aan het eten is mogen we niet in de buurt komen of hij gromt heel hard en tanden bloot ... en als we met hem buiten gaan en hij is aan de leiband is er geen enkel probleem , maar als ik met hem op een groot veld ofzo rondloop en hij ziet een mens of hond loopt hij er direct naartoe en begint te blaffe en gromme en bijten ... aub help mij , ik wil mijn hond goed laten inzien wat er is ...

grtjs Robin

Gepost door: Robin | 10-08-09

De commentaren zijn gesloten.