16-06-09

Uitbater hondenkwekerij uit Meer veroordeeld

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een man uit Hoogstraten veroordeeld voor onder meer dierenverwaarlozing. De FOD Dierenwelzijn en de politie Noorderkempen rolden vorig jaar in september een illegale hondenkwekerij op in Meer (Hoogstraten).

Verwaarlozing
De politie viel medio september 2008 een hoeve binnen aan de Boskantweg in Meer. In totaal zouden toen meer dan 230 honden aangetroffen zijn. De dieren werden nadien overgebracht naar verschillende asielen. De toenmalige eigenaar is veroordeeld voor onder meer verwaarlozing en het niet correct laten registreren van de dieren.

Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 5.500 euro waarvan 3.300 euro met uitstel. (belga/eb)

bron:Hln.be

rechter

"De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan."
Wij Belgen behoren tot de Neanderthalers als ik die uitspraak lees. De "edelachtbare" vergat toch niet om hem een nieuwe vergunning te geven?

 

11:59 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-06-09

De troubadour

wat zoekt knuffel

 

Of Knuffel de muziek niet kon waarderen, weet ik niet, maar dat ze zich daarom tussen mijn poten wilde verschuilen, vond ik ongepast.

14:16 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-06-09

Voor het eerst levenslang verbod voor dierenkweker

De dierenwelzijnsinspectie heeft gisteren 67 verwaarloosde honden in beslag genomen in een hondenkwekerij in het Waalse Queue-du-Bois (in de streek van Luik), zo heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu vandaag meegedeeld. De fokkerij is definitief gesloten. Het is volgens de overheidsdienst de eerste keer dat een hondenkweker een levenslange sanctie krijgt.

De kweekster had een erkenning sinds 2005, maar was voordien al veroordeeld voor het kweken van dieren zonder vergunning en overtredingen van de dierenwelzijnswet. Ook de voorbije vier jaar beging ze luidens de mededeling de ene overtreding na de andere.

De behuizing van de dieren voldeed niet en er werd niet naar behoren voor gezorgd. De identificatie gebeurde niet correct en er ontbraken heel wat administratieve gegevens. Verscheidene keren nam de dienst Dierenwelzijn honden in beslag en de kweekster kreeg verscheidene processen-verbaal.

44 volwassen honden en 23 pups in beslag genomen
Gezien deze systematische inbreuken besliste federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx eerder al de kwekerij definitief te sluiten. Na het intrekken van de erkenning had de kweekster tot 28 mei de tijd om haar activiteiten stop te zetten. Op 2 juni namen de inspecteurs-dierenartsen van de dierenwelzijnsinspectie samen met politie-inspecteurs de nog aanwezige honden, 44 volwassen honden en 23 pups, in beslag. Deze actie gebeurde in samenwerking met het parket.

De honden werden overgebracht naar vier dierenasielen in Luik, Verviers, Grâce-Hollogne en Amel en zullen daar onderzocht worden door dierenartsen. Als de dieren gezond blijken, zullen ze ter adoptie aangeboden worden. (belga/mvdb)

bron: De Morgen

11:34 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |