03-07-09

Hoe dieren beschermen tegen de hitte?

media_xl_953358

Dierenrechtenorganisatie BLID wordt overstelpt met klachten en vragen.

De vzw Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn (BLID) wordt naar eigen zeggen overstelpt met klachten en vragen van mensen over de verzorging van dieren in extreme hitte. De klachten gaan onder meer over konijnenhokken en dieren in de weide die in de brandende zon staan, zonder schaduw en water. Ook meldingen van honden die worden vervoerd in oververhitte auto's zijn schering en inslag, zegt BLID.

Water en schaduw
De vzw vraagt elke eigenaar om goed voor de dieren te zorgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende water en schaduw zijn daarbij erg belangrijk, luidt het. Inspecteurs van de BLID proberen tijdens deze warme dagen zoveel mogelijk extra aandacht te geven aan mogelijke mistoestanden.

Honden
Voor honden is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk vervoerd worden in warme auto's. "Honden achterlaten in een auto is op dit moment uit den boze. De dieren raken dan oververhit en gaan dood. Zorg voor voldoende water en schaduw en maak niet te lange wandelingen met de hond", aldus de dierenorganisatie.

Schapen scheren
Voor katten is het probleem minder groot, die zoeken wel een schaduwplekje in de tuin. Voor knaagdieren is het erg belangrijk dat de hokken, die gewoonlijk buiten staan, in de schaduw worden gezet en dat er voldoende water aanwezig is. Ook voor de dieren die permanent buiten in de wei staan, zoals paarden, pony's, koeien, geiten en schapen, is schaduw en drinkwater volgens de BLID noodzakelijk. Voor schapen is het ook nuttig dat ze zijn geschoren. "Wie nu nog zijn schapen moet scheren, doet dat best niet in de felle zon. De dieren zouden kunnen verbranden", luidt het. (belga/kh)

21:25 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ria &Goras Ook van heruit wens ik jullie een zeer mooi en zonnig weekend toe met aangename temperaturen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 04-07-09

De commentaren zijn gesloten.