12-07-09

Een bezoekje brengen aan het asiel…

adoptie


Je bent al een tijdje aan het nadenken om een hond bij jou in huis te nemen. Je hebt alles op een rijtje gezet en je hebt beslist geen dure raspuppy te kopen. Je wilt een hond uit een asiel een tweede leven schenken. Dit is een zeer nobele beslissing maar er zijn toch enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder enkele tips en raadgevingen die je alvast op goede weg zetten.
 

 1. Als je besluit naar een asiel te gaan, houd er dan rekening mee dat dit geen plezieruitstapje wordt. Probeer thuis al uit te zoeken welke soort hond je zoekt. Moet het een vrouwtje zijn, groot of klein, speels of eerder rustig. Je zal geconfronteerd worden met deels verwaarloosde honden. Bied weerstand aan de drang om elke hond mee naar huis te nemen.
   
 2. Besef wel dat je voor een hond uit een asiel ook een kleine bedrag moet betalen. Ze zijn niet helemaal gratis!
   
 3. Maak ook de keuze of je een jonge of een oude hond wilt. Jonge honden zijn misschien schattig en speels, oudere honden hebben het voordeel dat ze hun karakter gevormd hebben en je weet ook heel precies hoe groot ze zijn. Geen onverwachte verrassingen dus!
   
 4. Wanneer je thuis nog een poes hebt lopen, vraag dan zeker aan de oppasser van het asiel om je hond even bij andere dieren te zetten, zo kan je steeds zijn reactie zien.
   
 5. Als je kinderen hebt, neem ze dan zeker mee naar het asiel. Zo kan je zien of de hond al dan niet goed met kinderen kan omgaan.
   
 6. Laat de hond eens schrikken. Haal hem uit zijn kooi en laat je sleutels of iets dergelijks vallen. Wanneer hij angstig wegduikt of juist agressief reageert is dit geen goed teken.
   
 7. De meeste honden hebben wel een opfrisbeurt van de basisregels nodig. Begin met trainen en wandelen zodra je de hond bij je thuis hebt. Zo creëer je een band met de hond en voelt hij zich meteen geaccepteerd in zijn nieuwe huis.
   
 8. Als de hond slecht is opgevoed, heeft hij gedragsproblemen. Het is mogelijk zo’n hond terug op te voeden en dat is dankbaar werk, maar er kruipt veel tijd en geduld in. Denk eens goed na of je er wilt aan beginnen. Overigens zijn er in het asiel ook leuke, probleemloze honden te vinden!

bron: Hondencentum.com

bezoek ook eens Sana Animal

22:40 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een asiel is hier gewoon verboden terein voor ons vrouwtje ! Dan loopt ze hier een ganse dag met een lang gezicht want er zit altijd wel minstens één hondje waar ze verliefd op geworden is. Ze vind het enorm erg dat baasje geen asielhondjes wil, hij is bang dat er te veel werk aan is en zegt altijd dat ze ze niet zonder reden weg doen. Voor ze ons kochten zijn ze er eerst wel eens gaan kijken want vrouwtje vind dat baasje nog nooit zo hard zeverde als toen hij zoiets zei. Maar tja eerst wilde baasje geen hondje in huis dus heeft vrouwtje zich er maar bij neer gelegd. Alhoewel pfff toen vrouwtje nog elke week bij Sirius zat was ze er toch weer in geslaagd om verliefd te worden zene. Jullie moesten haar hier thuis horen zagen om die shih mee naar hier te brengen.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 13-07-09

De commentaren zijn gesloten.