23-08-09

Politiehond bijt oor van inbreker af

media_l_992004

 

In Londen is een vluchtende inbreker overmeesterd door een politiehond. Het dier, een Duitse herder, beet de dief een oor af. De hond spuwde het lichaamsdeel uit. Agenten verpakten het oor in ijs en vervoerden het samen met de misdadiger naar een ziekenhuis. Dat meldt The Sun.

Schadeclaim
Het afgebeten oor is inmiddels weer aan het hoofd van de 31-jarige Leon Reid genaaid. De inbreker dreigt nu evenwel met een schadeclaim van omgerekend 58.000 euro voor het leed dat de speurhond hem heeft aangedaan.

Verband
Reid werd afgelopen zaterdag gearresteerd na een spectaculaire zoekactie waarbij een helikopter en speurhonden werden ingezet. Na vier dagen hospitaal is hij inmiddels al voor de onderzoeksrechter verschenen. De inbreker verscheen in de rechtszaal met een indrukwekkend verband rond zijn hoofd. Op de vraag van de magistraat of hij hem goed kon horen, antwoordde Reid dat het wel zou lukken. De man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. (eb)

bron: HLN.be

20:02 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hmm onlangs hoorde ik hier zoiets waar ik achterover van sloeg. Een hond beet een inbreker en rara wie werd er gestraft ? Juist de baasjes van de hond want die blijven ten alle tijde verantwoordelijk voor hun dier. Zij mogen dus opdraaien omdat hun hond hun wou beschermen. Snappen wie snappen kan, maar tja dat kan alleen maar in België zeker ?

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 24-08-09

maken jullie er ook een fijn weekend van?
wij gaan dat allesinds proberen;-)
pootje van ons en knuff van mams.

ps: nuja erg voor die inbreker maar olé goed gedaan van de viervoeter! hij moest maar niet gaan stelen hé pfff

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 29-08-09

De commentaren zijn gesloten.