26-03-10

Honderd dode puppy’s aangetroffen in vrieskisten

De Guardia Civil heeft in Cáceres een bende ontmanteld die zich toelegde op de illegale verkoop van jonge honden. Daarbij werden honderd dode dieren aangetroffen in vriezers.

Bij de operatie is een inwoner van Cáceres aangehouden die ervan verdacht wordt illegaal jonge honden vanuit Slowakije naar Spanje te hebben vervoerd om ze te verkopen. Veel van de honden vertoonden misvormingen en zij werden slecht verzorgd. Op sommige documenten stond aangegeven dat honden vaccinaties hadden gekregen, nog voordat zij geboren waren. De Guardia Civil vermoedt dat de de documenten vervalst zijn.

Het onderzoek naar de illegale hondenhandel begon ongeveer een half jaar geleden toen verschillende inwoners van de provincie Badajoz aangifte deden bij de dierenbescherming, omdat zij puppy’s met verschillende rassen hadden gekocht, die na korte tijd overleden of die ernstig misvormd bleken. De kopers hadden hun huisdieren bij dezelfde verkoper gekocht, die zijn onderneming runde vanuit een industrieterrein bij Cáceres. Deze bleek niet over een vergunning voor de verkoop van honden te beschikken.

Bij doorzoeking van de locatie waar de honden werden verkocht stuitten agenten afgelopen week op ongeldige documentatie, bankafschriften en medicijnen voor dieren. Bij inspectie in 58 hokken werden 75 jonge honden van meer dan tien verschillende rassen aangetroffen. In twee enorme vrieskisten troffen de agenten bovendien de kadavers van honderd puppy’s aan. ‘Deze zijn zeer waarschijnlijk overleden op het moment dat ze in Spanje arriveerden en de verdachte heeft ze mogelijk bewaard om van de leverancier een economische compensatie of nieuwe honden te eisen’, aldus de politie.

De honden waren vermoedelijk tussen de drie en zes maanden oud en beschikten over een Europees dierenpaspoort. Ze werden in vrachtwagens van Slowakije naar Spanje overgebracht. De verkoper vertelde de kopers niet waar de honden vandaan kwamen.
bron: spanjeblog.nl

En van uit Spanje voert men dan de honden massaal naar België, raken onze asiels overvol en krijgen de stakkerds een dodelijk spuitje.  Begrijpe wie begrijpen kan.

 

08:52 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik snap niet hoe zo'n dingen gebeuren , zo erg !

Gepost door: Glenn | 27-03-10

jammer dat er internationaal bijna niks gedaan word, dit zou in de EU moeten worden besproken.

Gepost door: izar | 27-03-10

De commentaren zijn gesloten.