26-03-10

Honderd dode puppy’s aangetroffen in vrieskisten

De Guardia Civil heeft in Cáceres een bende ontmanteld die zich toelegde op de illegale verkoop van jonge honden. Daarbij werden honderd dode dieren aangetroffen in vriezers.

Bij de operatie is een inwoner van Cáceres aangehouden die ervan verdacht wordt illegaal jonge honden vanuit Slowakije naar Spanje te hebben vervoerd om ze te verkopen. Veel van de honden vertoonden misvormingen en zij werden slecht verzorgd. Op sommige documenten stond aangegeven dat honden vaccinaties hadden gekregen, nog voordat zij geboren waren. De Guardia Civil vermoedt dat de de documenten vervalst zijn.

Het onderzoek naar de illegale hondenhandel begon ongeveer een half jaar geleden toen verschillende inwoners van de provincie Badajoz aangifte deden bij de dierenbescherming, omdat zij puppy’s met verschillende rassen hadden gekocht, die na korte tijd overleden of die ernstig misvormd bleken. De kopers hadden hun huisdieren bij dezelfde verkoper gekocht, die zijn onderneming runde vanuit een industrieterrein bij Cáceres. Deze bleek niet over een vergunning voor de verkoop van honden te beschikken.

Bij doorzoeking van de locatie waar de honden werden verkocht stuitten agenten afgelopen week op ongeldige documentatie, bankafschriften en medicijnen voor dieren. Bij inspectie in 58 hokken werden 75 jonge honden van meer dan tien verschillende rassen aangetroffen. In twee enorme vrieskisten troffen de agenten bovendien de kadavers van honderd puppy’s aan. ‘Deze zijn zeer waarschijnlijk overleden op het moment dat ze in Spanje arriveerden en de verdachte heeft ze mogelijk bewaard om van de leverancier een economische compensatie of nieuwe honden te eisen’, aldus de politie.

De honden waren vermoedelijk tussen de drie en zes maanden oud en beschikten over een Europees dierenpaspoort. Ze werden in vrachtwagens van Slowakije naar Spanje overgebracht. De verkoper vertelde de kopers niet waar de honden vandaan kwamen.
bron: spanjeblog.nl

En van uit Spanje voert men dan de honden massaal naar België, raken onze asiels overvol en krijgen de stakkerds een dodelijk spuitje.  Begrijpe wie begrijpen kan.

 

08:52 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-03-10

Testen bij Zulte-Waregem

14:47 Gepost door Goras in Filmpjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-10

Sarcoptes scabiei of schurftmijt bij de hond

Ik had jullie al verteld dat 1 van m'n "verre vriendjes" een huidaandoening had.  De diagnose van de dierenarts is: schurfmijt.  Griezelige beestjes hoor!

 

Bij schurftmijt graven mijten gangetjes in de huid van de hond. Als een hond schurftmijt heeft kunnen katten en mensen er gevoelig op reageren en krijgen dan last van rode, jeukende bultjes op armen of romp. Een hond met schurft is zeer besmettelijk voor andere honden. De klachten zijn hevige jeuk, huidontstekingen met korsten, kale plekken en schilfering. Daarnaast kan de huid nog ondermijnd worden door een bacteriële en/of gistinfectie. De huid aan de oorranden, de buitenkant van de ellebogen, de hakken en de buik zijn het vaakst aangetast.

Behandeling van schurftmijt bij de hond
Bij Schurftmijt moet het besmette dier zelf behandeld worden met een parasietendodend middel, maar daarnaast moet ook de omgeving eenmalig behandeld worden.

09:20 Gepost door Goras in Tips | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-10

Gegrom van hond bevat gecompliceerde taal

Het gegrom van honden heeft een zeer specifieke betekenis. Dat hebben Hongaarse wetenschappers aangetoond met een experiment.

De onderzoekers van Eötvös Lorand University in Boedapest legden met een geluidsrecorder het gegrom van 20 honden vast in verschillende situaties.
Sommige dieren waren verwikkeld in een stoeipartijtje met hun baas, andere honden gromden waarschuwend naar vreemde personen en het gegrom van weer andere viervoeters werd opgenomen terwijl ze in gevecht waren om een bot met een soortgenoot.
De geluiden werden daarna afgespeeld in de buurt van honden die in hun eentje in een ruimte lagen en op een bot knaagden.

Geschrokken

Uit het experiment bleek dat de dieren een specifieke betekenis toedichtten aan de verschillende gromgeluiden. Alleen als de knagende honden het gegrom hoorden van soortgenoten die om een bot vochten, lieten ze hun bot los en bleven ze geschrokken op een afstandje staan.
Maar wanneer ze de geluiden hoorden van honden die naar hun baasje of een vreemd persoon gromden, kauwden ze onverstoorbaar verder.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Animal Behaviour.

Blaffen

De wetenschappers vermoeden dat het gegrom van honden veel meer betekenis bevat dan geblaf. Wolven blaffen namelijk bijna nooit. Honden zijn volgens de onderzoekers mogelijk alleen gaan blaffen om de aandacht van mensen te trekken.
“Het lijkt er op dat honden uit gegrom iets kunnen opmaken over de context”, verklaart hoofdonderzoeker Péter Pongrácz in het Britse tijdschrift New Scientist.

Betekenissen

“Het gegrom van honden lijkt zeer verschillende betekenissen te kunnen hebben”, vult onderzoekster Alexandra Horowitz aan. “En je kunt wel zeggen dat de honden de verschillende soorten gegrom intentioneel gebruiken.”

 

© NU.nl/Dennis Rijnvis

18:25 Gepost door Goras in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |