12-06-11

Voor hen die het nog altijd niet snappen...

Begin april werd in Oostkamp (West-Vlaanderen) een broodfokker failliet verklaard.  Volgens de laatste berichten zou er op dezelfde plaats hetzelfde concentratiekamp voor honden komen (of al zijn).  Dit kan zo niet verder!  Daarom draag ik dit op aan de burgemeester van Oostkamp, het FOD en allen die een huisdier kopen in een dierenwinkel of via koopjessites.

Dit is het leed waar wij tegen vechten, en of je het nu wel of niet eens bent met ons....of je nu een andere visie hebt over het bestrijden van dierenleed, dit moet gewoon stoppen...hoe dan ook.
(citaat van Bikers for Animals)

bf1.jpg

Het is eenzaam in mijn kooi
Ik droom van de zon, van het gras
Ooit zag ik door een raam
hoe mooi het echte leven was.

002.jpg

Ik ken geen knuffel, geen aai,
Voor mij geen nieuw begin
Ik zou graag uw vriendje zijn
Een deel van het gezin

003.jpg

Enkelingen besloten
Voor hun ego en voor het geld
Dat na het produceren
Mijn dagen zijn geteld

001.jpg

Waarom moeten we dit doorstaan
Wij leven in het duister
Ons afzien is voor jullie
Niet meer dan licht gefluister

005.jpg

Wij huilen zacht en vragen
Wie er voor ons vechten zal
Voordat ik sterf wil ik slechts één ding-
Ooit eens spelen met de bal.

bf10.jpg

Originele tekst: It's lonely here in prison door Jim Willis vertaald door Veerle Bammens
bron: www.broodfok.be
Foto's: www.animaltrust.be en www.bikersforanimals.nl

Deze foto's zijn genomen in de broodfokkerij te Oostkamp.

 

Commentaren

dit is verschrikkelijk voor deze dieren om in die toestand te moeten leven en sterven ,altijd opgessloten in die vuile vol kak en pis ganse dagen te moeten slijten aub laat ze dit niet meer toe ,die arme dieren zijn altijd het slachtoffer van de mens en geld ,want daar draait het allemaal om ,dit verdient geen enkel dier!!

Gepost door: christinetoch | 13-06-11

stop deze dierenmishandeling ! respect voor alles wat leeft! laffe beulen !

Gepost door: A ENGELEN | 13-06-11

inderdaad moet dit stoppen!!!!!dieren hebben ook gevoelens!

Gepost door: heidi embrechts | 13-06-11

Zijn er acties ondernomen om zo'n nieuwe ramp te vermijden? Wie heeft er vorige keer voor gezorgd dat het werd opgedoekt?

Gepost door: Katrien Goetelen | 13-06-11

Is de overheid nu ni verlegen om dat hier in Belgie zomaar toe te laten. Er moest ne minister in de regering zitten die speciaal toeziet op wantoestanden van dieren, Schandalig en dat allemaal voor het geld.

Gepost door: erna | 13-06-11

tja mensonwaardig met wat meer tijd en begrip voor die beesten hoefde het niet zo te zijn broodfokkers STOP , geef dan particulieren eens een kans

Gepost door: hurks margo | 13-06-11

dit is schandalig dat moet meteen gesloten word
en zet de uibaters in de kooien

Gepost door: Robert HRREMANS | 13-06-11

Hoog tijd dat men stopt met dieren te misbruiken als fokdieren, simpelweg om geld in het laatje te brengen. Het zijn levende wezens die net als wij nood hebben aan liefde, knuffels, vrijheid om rond te lopen, lekker eten.... Waar blijft GAIA nu ??? Dat ze deze enorme dierenmishandelingen eens superdringend aanpakken, het is echt superschrijnend om te zien. Wat een onmens ben je om een dier in zo'n triestige omstandigheden te 'doen' leven. Afschaffen die handel en dringend aub.

Gepost door: sonja | 13-06-11

Ik heb thuis een teefje dat ze weggehaald hebben in Oostkamp. Huid kapot door de schurft en vlooien, pootjes ontstoken en dan zwijgen we nog maar over de psychische letsels.... bang van alles, zelfs van regen....

Dit MOET stoppen!!!!!

Gepost door: liesbeth | 13-06-11

Zullen we weer een protestmars houden zoals in St L Houtem ?? Moge de dierenbeulen kreperen

Gepost door: emmy | 13-06-11

STOP met zo'n dierenleed! Krijg er tranen van in mijn ogen!
Dieren zijn onschuldig, kunnen zich niet verdedigen tegen zo'n leed!
Vreselijk!
Stop stop stop stop S T O P !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: kim | 13-06-11

het is de schuld van de mensen die hondjes in winkels kopen zij houden deze miserie in stand. Het wordt dringend eens tijd dat de dierenbescherming hier wat aan doet of Gaia misschien, dat is toch belangrijker dan goudvisjes die in wijn zwemmen maar dat haalde wel de pers, mss kunnen zij ook eens hun prioriteiten herbekijken !!!!

Gepost door: ann | 13-06-11

Sinds kort gaan we vrijwillig wandelen in het asiel en we zijn daar in contact gekomen met dieren uit die kweekerij ...
Schandalig wat die beestjes meemaken en hoe ze er uit zien ...
Stop aan alle broodfokkers en dierenleed ...

Gepost door: vanis | 13-06-11

Nu dat alle slachtoffers geplaatst waren in verschillende asielen begint de miserie opnieuw!!! Hoe is het mogelijk dat er weer een vergunning wordt afgeleverd om honderden puppy's te laten "fabriceren". Een echte schande, waar blijft de diereninspectie? en wat doen ze eraan?

Gepost door: Leon | 13-06-11

hoop dat ze de mensen die dit aan deze mooie dieren aandoet hetzelfde lot ondergaat ... opgesloten in een kot, zonder licht, in zijn stront en pis, maanden en maanden, tot hij er bij neervalt en CREPEERT!!!!!!!!!!!!

Gepost door: pat | 13-06-11

schandalig gewoon dat de overheid hiervoor geen aandacht heeft, je kan de ongelukkige blik in hun hondenogen merken. Hier krijg ik de tranen van in mijn ogen en zou ik, als ik de mogelijkheid had, al deze dieren daar weghalen. AUB mijnheer burgemeester, dieren hebben ook gevoelens, doe er iets aan want u bent hiervoor wel bevoegd

Gepost door: Andrée Thonnon | 13-06-11

Kunnen we de foto"s niet doormailen naar Woef, zodat er eens aandcht gegeven wordt aan deze mensonwaardige toestand!!!!! Als zij het goed menen met de dieren moeten ze er toch ook eens over schrijven ..... dus massaal de foto's doorsturen!!!!!
we spreken van dieren RIJK en mens DOM
een waarheid als een koe!!!!

Gepost door: lieve | 13-06-11

sjonge sjonge sjonge dat is echt schandalig ba ba ba misselijke mensen die op zo een manier met dieren omgaan ik zie liever mensen die lijden dan dieren die zijn onschuldig en kunnen niet kiezen wat ze zelf willen als ik ooit bij zo van die tafferelen zou uitkomen sja dan hadden die honden een lekker menu klaarstaan de eigenaar in stukkjes ba ba ba wat een kwal zeg

Gepost door: thomas | 14-06-11

en waar zijn die eigenaars nu dan lopen die nog vrij rond of wattte

Gepost door: thomas | 14-06-11

hier zijn geen woorden voor. Ik begrijp niet dat mensen dit hun hond kunnen aandoen. Al wat een hond vraagt is een klein beetje aandacht en liefde en wat krijg je ervoor terug ... onvoorwaardelijke trouw en vriendschap. Ik kan er gewoon niet bij dat een mens (wat zeg ik mens, wie dit doet is de naam mens niet waard) dit over zijn hart kan krijgen. Ze moesten de daders op dezelfde maniet straffen als wat ze met de honden hebben gedaan!!!!

Gepost door: glenn | 14-06-11

Ik snap niet hoe het kan dat mensen geen geweten hebben en geen hart.
Want als ik een hond in zo een omstandigheden zie dan wil ik niets liever dan die hond te aaien en hem een mandje te geven ergens in een plekje in de zon met een bordje ceasar eten.
Mensen die dieren zo een leed kunnen aan doen zijn geen mensen en geen beesten, want beesten hebben zelfs nog het instinct mekaar te helpen in nood.
Dit zijn verkeerde schepsels die eigenlijk nie thuis horen op de wereld en van mij part mogen verdwijnen onder de grond

Gepost door: Benny Merckx | 14-06-11

Zolang de mens bestaat blijft deze ellende duren zowel dieren ,kinderen worden mishandeld door volw. mensen ale volw. zolang de mens bestaat blijft dit duren ze hadden beter de apen verder laten ontwikkelen ipv de mensen!! mensenDOM en dierenRIJK!!

Gepost door: pamela | 14-06-11

Hoe is het in Godsnaam mogelijk.
Mijn vraag is dan ook, zouden jullie die dit niet geloven soms eens een week doorbrengen in de plaats van deze lieve dieren.
Dan zouden jullie pas weten welke hun leven is.
Oplossing: Nee, je durft niet ? ? DOE ER DAN IETS AAN.
Laat dit alstublieft niet meer gebeuren.

Een dierenvriend,
Robert

Gepost door: Robert BLOMME | 14-06-11

belgie is een apeland , alles wat krom is wordt getolereerd , en alles wat zou moeten zijn wordt bestaft
waar is het FOD .gaia en zo

Gepost door: noel | 15-06-11

Schrijnend en hard in woord én beeld, maar heel goed dat je dit naar buiten brengt, de mensen met hun neus op de feiten drukt,... ben beschaamd in hun plaats... switchen zou ik zeggen : honden vrij en hun voormalige baasjes 't vuil kot in !

Gepost door: AmaZony | 15-06-11

een woord schandalig

Gepost door: lemarcq p | 16-06-11

In wat voor een wereld leven wij, dat het zovelen onverschillig laat wat er gebeurt met vele dieren?
Zolang ze er zelf geen last van hebben of mee geconfronteerd worden kan het er niet veel schelen.
Wat moet er gebeuren opdat het ooit eens zou veranderen?
Dat degene die er iets kunnen aan doen eindelijk eens hard gaan optreden tegen deze misdadigers!

Gepost door: Huberte Boesmans | 19-06-11

Arm Belgie, hier houden ze zicht liever bezig met geld en aanverwante zaken. WANNEER wordt er nu EINDELIJK eens iets gedaan aan deze vreselijke dierenmishandelingen. Mensen wordt toch wakker en laat ons dierenvrienden met zijn allen één groot blok vormen. Volgens mijn mening zou het het beste zijn als ze diegenen die dieren mishandelen het zelfde lot zouden laten ondergaan. Het zou rap gedaan zijn.

Gepost door: MAES Annemie | 19-06-11

Allee GAIA, waar zit je nu?????????????

Gepost door: Monique | 21-06-11

kunnen ze die mensen ook is nie in zo eenhok opsluiten alleen en in hun eigen vuil misschien dat ze dan eens inzien dat zoiets niet kan dat je zo geen dieren behandeld en als ze het dan nog nie snappen dan zetten we ze maar terug in da hok en dan blijven ze er ook maar zitten tot ze er uiteindelijk ook in sterven want ik kan het niet snappen dat je zo met dieren omgaat levende wezens waar zo veel liefde en vriendschap van krijgt

Gepost door: wendy | 27-06-11

kunnen ze die mensen ook is nie in zo eenhok opsluiten alleen en in hun eigen vuil misschien dat ze dan eens inzien dat zoiets niet kan dat je zo geen dieren behandeld en als ze het dan nog nie snappen dan zetten we ze maar terug in da hok en dan blijven ze er ook maar zitten tot ze er uiteindelijk ook in sterven want ik kan het niet snappen dat je zo met dieren omgaat levende wezens waar zo veel liefde en vriendschap van krijgt

Gepost door: wendy | 27-06-11

ouch, pijnlijke fotos :(

Gepost door: Miguel | 06-07-11

ffffffff wat een mensen zijn dat toch !!! ik ben zo gehandicapt en heb al die beestjes ,3honden, 3fretten ,3poezen ,kippen hanen en 2kanaries en kom maar eens zien naar mijn fb fotos !!! zitten proberder dan wijzelf !! ffffffff zou zonder mijn dieren niemeer kunnen hoor

Gepost door: sonja | 23-08-11

Arm Belgie, hier houden ze zicht liever bezig met geld en aanverwante zaken. WANNEER wordt er nu EINDELIJK eens iets gedaan aan deze vreselijke dierenmishandelingen. Mensen wordt toch wakker en laat ons dierenvrienden met zijn allen één groot blok vormen. Volgens mijn mening zou het het beste zijn als ze diegenen die dieren mishandelen het zelfde lot zouden laten ondergaan. Het zou rap gedaan zijn.

Gepost door: viviane broos | 23-08-11

Kunnen degene die daarvoor verantwoordelijk zijn nog naar zichzelf kijken in de spiegel ??
Wanneer gaat daar eens 1 deftig voor veroordeeld worden zodat dit een precedent kan scheppen voor al wie het nog in hun hoofd halen om zomaar iets te willen gaan uitbaten ?
Hoe ziek moet je zijn om zoiets nog maar te bedenken ?
Walgelijk !!!

Gepost door: Anja B | 23-08-11

Zelf zijn we ook slachtoffer geworden van deze praktijken .. de pijn die hiermee gepaard ging heeft ons toen doen besluiten naar erkende fokkers van ons ras te gaan... hier hebben we nog geen moment spijt van gehad!

Gepost door: Luc Schrijvers | 23-08-11

wat voor mensen leven er hier op deze wereld kan men dan nooit eens aan het welzijn van dieren denken

zet ze ook eens in een kooi en geef ze afval te eten enz

Gepost door: coussement | 23-08-11

Het is pijnlijk om te zien hoe diep een mens kan zinken bij het vooruitzicht van wat centen.Mensen bezint eer je een dier koopt die van zo'n broodfokker komt (al vind ik die naam wel slecht gekozen).Je vindt er heus wel eentje naar uw keuze bij een verantwoorde fokker.

Gepost door: verplancke | 23-08-11

Woorden kunnen niet zeggen wat ik voel bij deze beelden !!!!!!!!!!! Hoe is het mogelijk dat zo iets kan bestaan en dat die van de regering zoiets toelaten , moet je mij niet vertellen dat ze er niets van af weten , doen alsof hun neus bloed !
Echt schandalig , dat er zulke schepsels bestaan , in mijn ogen zijn dat zelfs geen mensen !!

Gepost door: linda | 23-08-11

Hier zitten foto's tussen die ik gemaakt heb. Tegenover de zeer bange duitse herder teef zat een pup van ong 4 maanden.. Met al kennelgedrag.. Rondjes draaien, geen druppel water, toen ik de bak weg haalde om te vullen liepen er tig beestjes onder vandaan. Toen de bak vol was... De pup viel er gewoon op aan. Fijn om hier te lezen dat sommige honden bij hun herplaatst zijn. Ik zou nog graag willen weten hoe het zit met de depressieve westie teef met de opgezette buik.

Ik heb uit betrouwbare bron begrepen dat deze fokker geen fokhonden houdt op dit moment.
En idd dit moet stoppen ( de werkelijkheid was nog erger dan op de foto's en eigenaar W die vond dat hij een goede fokker is).

Gepost door: Anoniem | 24-08-11

Voor zulk soort volk heb ik gewoon geen woorden. Ik weet maar één ding: geef ze in mijn handen en ze zullen willen dat ze nooit bestaan hebben. Zulk uitschot dient gemarteld te worden tot ze dood neervallen. Harde uitspraak misschien maar héél gemeend. En...ik wil nog helpen.

Gepost door: MAES Annemie | 25-08-11

Ik geloof mijn ogen niet dat er "mensen" bestaan die zo'n dingen kunnen doen. En dat er "mensen" zijn die daar willen werken ??? En dat die "mensen" 's nachts kunnen slapen...
Hier wordt ik zo verdrietig van. Beestjes die niemand iets misdoen, die trouw zijn voor het leven en je onvoorwaardelijke liefde geven op zo'n manier uitbuiten...Geld ????? Zal wel zeker ??? Awel, ze mogen het hebben en ik hoop dat ze op een dag hun verdiende LOON zullen ontvangen. Iedereen met een hart moet hiertegen op komen !!!

Gepost door: De Meulemeester Ingrid | 25-08-11

Verschrikkelijk als de burgemeester daar niets aandoet verdiend hij zijn plaats niet op die stoel!!!!

Gepost door: Debbie | 25-08-11

Schandalig ! ik zou graag die mense eens een lange tijd opsluiten in een kooi waar ze amper kunnen bewegen. Eens zien of ze dan anders zouden denken over die beesten dit aandoen !

Gepost door: Latoya | 25-08-11

afschuwelijk !maar ja sommige mensen zijn erger en wreeder dan dieren

Gepost door: vera vandenbussche | 27-11-12

De commentaren zijn gesloten.