12-06-11

Voor hen die het nog altijd niet snappen...

Begin april werd in Oostkamp (West-Vlaanderen) een broodfokker failliet verklaard.  Volgens de laatste berichten zou er op dezelfde plaats hetzelfde concentratiekamp voor honden komen (of al zijn).  Dit kan zo niet verder!  Daarom draag ik dit op aan de burgemeester van Oostkamp, het FOD en allen die een huisdier kopen in een dierenwinkel of via koopjessites.

Dit is het leed waar wij tegen vechten, en of je het nu wel of niet eens bent met ons....of je nu een andere visie hebt over het bestrijden van dierenleed, dit moet gewoon stoppen...hoe dan ook.
(citaat van Bikers for Animals)

bf1.jpg

Het is eenzaam in mijn kooi
Ik droom van de zon, van het gras
Ooit zag ik door een raam
hoe mooi het echte leven was.

002.jpg

Ik ken geen knuffel, geen aai,
Voor mij geen nieuw begin
Ik zou graag uw vriendje zijn
Een deel van het gezin

003.jpg

Enkelingen besloten
Voor hun ego en voor het geld
Dat na het produceren
Mijn dagen zijn geteld

001.jpg

Waarom moeten we dit doorstaan
Wij leven in het duister
Ons afzien is voor jullie
Niet meer dan licht gefluister

005.jpg

Wij huilen zacht en vragen
Wie er voor ons vechten zal
Voordat ik sterf wil ik slechts één ding-
Ooit eens spelen met de bal.

bf10.jpg

Originele tekst: It's lonely here in prison door Jim Willis vertaald door Veerle Bammens
bron: www.broodfok.be
Foto's: www.animaltrust.be en www.bikersforanimals.nl

Deze foto's zijn genomen in de broodfokkerij te Oostkamp.

 

26-03-10

Honderd dode puppy’s aangetroffen in vrieskisten

De Guardia Civil heeft in Cáceres een bende ontmanteld die zich toelegde op de illegale verkoop van jonge honden. Daarbij werden honderd dode dieren aangetroffen in vriezers.

Bij de operatie is een inwoner van Cáceres aangehouden die ervan verdacht wordt illegaal jonge honden vanuit Slowakije naar Spanje te hebben vervoerd om ze te verkopen. Veel van de honden vertoonden misvormingen en zij werden slecht verzorgd. Op sommige documenten stond aangegeven dat honden vaccinaties hadden gekregen, nog voordat zij geboren waren. De Guardia Civil vermoedt dat de de documenten vervalst zijn.

Het onderzoek naar de illegale hondenhandel begon ongeveer een half jaar geleden toen verschillende inwoners van de provincie Badajoz aangifte deden bij de dierenbescherming, omdat zij puppy’s met verschillende rassen hadden gekocht, die na korte tijd overleden of die ernstig misvormd bleken. De kopers hadden hun huisdieren bij dezelfde verkoper gekocht, die zijn onderneming runde vanuit een industrieterrein bij Cáceres. Deze bleek niet over een vergunning voor de verkoop van honden te beschikken.

Bij doorzoeking van de locatie waar de honden werden verkocht stuitten agenten afgelopen week op ongeldige documentatie, bankafschriften en medicijnen voor dieren. Bij inspectie in 58 hokken werden 75 jonge honden van meer dan tien verschillende rassen aangetroffen. In twee enorme vrieskisten troffen de agenten bovendien de kadavers van honderd puppy’s aan. ‘Deze zijn zeer waarschijnlijk overleden op het moment dat ze in Spanje arriveerden en de verdachte heeft ze mogelijk bewaard om van de leverancier een economische compensatie of nieuwe honden te eisen’, aldus de politie.

De honden waren vermoedelijk tussen de drie en zes maanden oud en beschikten over een Europees dierenpaspoort. Ze werden in vrachtwagens van Slowakije naar Spanje overgebracht. De verkoper vertelde de kopers niet waar de honden vandaan kwamen.
bron: spanjeblog.nl

En van uit Spanje voert men dan de honden massaal naar België, raken onze asiels overvol en krijgen de stakkerds een dodelijk spuitje.  Begrijpe wie begrijpen kan.

 

08:52 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-06-09

Uitbater hondenkwekerij uit Meer veroordeeld

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een man uit Hoogstraten veroordeeld voor onder meer dierenverwaarlozing. De FOD Dierenwelzijn en de politie Noorderkempen rolden vorig jaar in september een illegale hondenkwekerij op in Meer (Hoogstraten).

Verwaarlozing
De politie viel medio september 2008 een hoeve binnen aan de Boskantweg in Meer. In totaal zouden toen meer dan 230 honden aangetroffen zijn. De dieren werden nadien overgebracht naar verschillende asielen. De toenmalige eigenaar is veroordeeld voor onder meer verwaarlozing en het niet correct laten registreren van de dieren.

Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 5.500 euro waarvan 3.300 euro met uitstel. (belga/eb)

bron:Hln.be

rechter

"De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan."
Wij Belgen behoren tot de Neanderthalers als ik die uitspraak lees. De "edelachtbare" vergat toch niet om hem een nieuwe vergunning te geven?

 

11:59 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-06-09

Voor het eerst levenslang verbod voor dierenkweker

De dierenwelzijnsinspectie heeft gisteren 67 verwaarloosde honden in beslag genomen in een hondenkwekerij in het Waalse Queue-du-Bois (in de streek van Luik), zo heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu vandaag meegedeeld. De fokkerij is definitief gesloten. Het is volgens de overheidsdienst de eerste keer dat een hondenkweker een levenslange sanctie krijgt.

De kweekster had een erkenning sinds 2005, maar was voordien al veroordeeld voor het kweken van dieren zonder vergunning en overtredingen van de dierenwelzijnswet. Ook de voorbije vier jaar beging ze luidens de mededeling de ene overtreding na de andere.

De behuizing van de dieren voldeed niet en er werd niet naar behoren voor gezorgd. De identificatie gebeurde niet correct en er ontbraken heel wat administratieve gegevens. Verscheidene keren nam de dienst Dierenwelzijn honden in beslag en de kweekster kreeg verscheidene processen-verbaal.

44 volwassen honden en 23 pups in beslag genomen
Gezien deze systematische inbreuken besliste federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx eerder al de kwekerij definitief te sluiten. Na het intrekken van de erkenning had de kweekster tot 28 mei de tijd om haar activiteiten stop te zetten. Op 2 juni namen de inspecteurs-dierenartsen van de dierenwelzijnsinspectie samen met politie-inspecteurs de nog aanwezige honden, 44 volwassen honden en 23 pups, in beslag. Deze actie gebeurde in samenwerking met het parket.

De honden werden overgebracht naar vier dierenasielen in Luik, Verviers, Grâce-Hollogne en Amel en zullen daar onderzocht worden door dierenartsen. Als de dieren gezond blijken, zullen ze ter adoptie aangeboden worden. (belga/mvdb)

bron: De Morgen

11:34 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-09-08

Illegale hondenkwekerij met 232 dieren opgedoekt

MEER - De inspectiedienst dierenwelzijn van de federale overheidsdienst Volksgezondheid is gisteren na een anonieme klacht binnengevallen in een verbouwde stal in Meer. De inspecteurs namen 232 honden in beslag die er illegaal werden gekweekt.

'De kwekerij beschikte niet over een erkenning zoals die door de wet wordt voorgeschreven', zegt dierenarts Eric Van Tilburgh. 'Hierdoor waren ook de voorzieningen niet gekeurd en bovendien ontoereikend. De minimumafmetingen van de hokken waren bijvoorbeeld niet gerespecteerd. De honden waren onvoldoende verzorgd en kampten met een vlooienplaag. De vacht van de dieren hing vaak in klitten samen.'

'Er was ook onvoldoende personeel aanwezig om de dieren goed te verzorgen. We hebben dan ook vragen bij de socialisatie van de jonge dieren, die voldoende contact met mensen nodig hebben om later in een gezinssituatie te kunnen leven.' Qua voeding waren er geen acute problemen.

Onder de aangetroffen honden waren heel wat drachtige teven en teven met pups. De honden waren ook niet geregistreerd op het adres van de kwekerij. 'Anders hadden we zelf wel onraad geroken', zegt Van Tilburgh. 'Verder onderzoek moet nu uitwijzen waar de honden vandaan kwamen en op welke manier de afzet gebeurde.'

Alle honden zijn in beslag genomen en overgebracht naar diverse asielen, waar ze na verzorging ter adoptie zullen worden aangeboden. Tegen de uitbater van de illegale kwekerij is een proces-verbaal opgesteld. (mph)

bron:Het Nieuwsblad 


b

12:14 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-08

Broodfok

Geen enkele hond verdient het om zijn leven te starten in een koude, kille en liefdeloze omgeving.
Geen enkele hond verdient het om geboren te worden met maar één doel: geld opbrengen.
Geen enkele hond verdient het om weken- of maandenlang in een aquarium of kleine ruimte te leven.
Geen enkel teefje verdient het om elke loopsheid gedekt te worden.
Geen enkel teefje verdient het om haar hele leven pups te moeten werpen..
..tot ze volledig uitgeput is en dan maar wordt gedumpt of de kop wordt ingeslagen.
Geen enkele hond verdient het om in de broodfok te moeten meedraaien.

W35_pasted_8

 

Het is eenzaam in mijn kooi
Ik droom van de zon, van het gras
Ooit zag ik door een raam
hoe mooi het echte leven was.

Ik ken geen knuffel, geen aai,
Voor mij geen nieuw begin
Ik zou graag uw vriendje zijn
Een deel van het gezin

Enkelingen besloten
Voor hun ego en voor het geld
Dat na het produceren
Mijn dagen zijn geteld

Waarom moeten we dit doorstaan
Wij leven in het duister
Ons afzien is voor jullie
Niet meer dan licht gefluister

Wij huilen zacht en vragen
Wie er voor ons vechten zal
Voordat ik sterf wil ik slechts één ding-
Ooit eens spelen met de bal.

Jim Willis
Vertaald door Veerle Bammens

bron: www.broodfok.be

13:27 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-08

Meer dan 250 honden in beslag genomen

De Federale Dienst Dierenwelzijn heeft in Remicourt (Luik) een hondenfokkerij gesloten. Ruim 250 verwaarloosde honden, sommige met pups, werden naar twaalf dierenasiels gebracht, waaronder dat van Sint-Truiden en Wommel.

De in beslag genomen dieren zijn vooral kleinere hondenrassen, sommige nog met pups. Ze werden in opdracht van groothandels en dierenzaken gefokt. “Bij de broodfokker in Remicourt zaten de dieren in veel te kleine donkere kooien. Sommige honden zaten zelfs samengepakt in één kooi”, zegt Philip Zurinckx, de voorzitter van het Truiense dierenasiel.

18:17 Gepost door Goras in Broodfok | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |