18-06-11

Viskoekjes

vissende hond.jpg

Bereidingstijd 2 dagen.
- 1 blikje makreel
- 1 blikje zalm
- 1  blikje sardientjes
- 1 blikje tonijn
- 4 eieren
- flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 4 teentjes knoflook of een eetlepen knoflookpoeder
- 2 koppen bloem

Eieren en olie loskloppen.
Teentjes knoflook en de peterselie erbij. 
De blikjes vis er op zijn geheel bij. 
Giet dit mengsel over in een grote beslagkom en meng er de blome door tot je een dikke brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op een ingevette bakplaat en dan circa 30 minuten in de oven. 
Vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden en op keukenpapier laten drogen.
De volgende dag even omscheppen, en verder laten drogen.
De dag daarop heb je harde viskoekjes die je in een afgesloten dooq een aantal weken kunt bewaren.

16:10 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hondenkoekjes, lekkernijen |  Facebook |

28-02-09

Hondenkoekjes (2 )

60

 

Benodigdheden:

-350gr. Tarwebloem
-160gr. Havermoutvlokken
-30gr.  Gesmolten spekvet
-60gr.  Geraspte kaas
-100gr. Kleine stukjes spek
-60gr.   Americain 
-275ml. Vleesbouillon  


Bereiding:

De tarwebloem,havermout,kaas en americain in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder de  ingrediënten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 °C op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en knapperig zijn. 

Smakelijk 

19:47 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-02-09

Havermoutkoekjes

ingrediënten:
 
- 2 koppen volkorenbloem
- 1 kop havermout
- 1 teentje look
- 1 kop kippenbouillon (mag van bouillonblokje)
- 1 ei

eitje

 

Bereiding:

De havermout een beetje laten weken in de bouillon (tot de havermout het vocht opgenomen heeft). De bloem en het ei en de geperste knoflook bijvoegen en een deeg maken. Uitrollen en vormpjes uitsnijden of er bolletjes van draaien. 20 minuten bakken op 180 -200°C.   Hondenkoekjes (1 ) 1 kopje witte meel
1 kopje volkorenmeel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt. Daar maak je kleine balletjes of andere vormpjes van.Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan
 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De honing kan vervangen worden door pindakaas of kleine stukjes vlees (gehakt)

Smakelijk.

12:11 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-02-09

Levercake

d92338ba0873a71b4bdf4bfd248a6edbMzJbMV0uZ2lm

 

 

Benodigdheden:
-3 eieren
-0,6 tot 0,75 kopje olijfolie of zonnebloemolie
-1/4kg  lever (kippen,rund, in ieder geval geen varken)
-2 koppen meel/tarwemeel
-1 theelepel knoflookpoeder of een paar teentjes verse knoflook  

Het vlees malen en met de andere ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een mooi beslag.
Dit beslag uitspreiden over een ingevette bakplaat en de oven in.
Circa 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 250 graden Celcius.  
De lever kan ter afwisseling vervangen worden door hartjes, sardientjes (uit blik) tonijn (uit blik) enz.

13:30 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-08

Pannekoeken

Mmm.  Ik mag straks wafels eten.  De scouts (waar de jongste tweevoeter bij is) houden vandaag en morgen hun jaarlijkse wafelbak en 't vrouwke is er gaan halen.  Moet ze zelf niet achter het fornuis vanavond. 
Maar omdat ik weet dat de meesten van jullie van pannekoeken houden, geef ik nog vlug efkes een receptje mee.  Allemaal de baasje aan de koekenpan zetten.

 

 

Je neemt:
- 3 eieren
- 2,5dl melk
- 500g zelfrijzende bloem
- 300 g fijngemalen vlees.

 
Je roert dit door elkaar tot je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. 
Daar bak je dan pannenkoeken van.
Besmeer de pannekoeken vervolgens met roomkaas.
Rol deze op en snij 'm in hapklare stukken.

Smakelijk.

 

17:43 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-09-08

Koken met Rachida

 

KukelleKoekkie

Dit heb je nodig

  • 750 gr volkorenbloem
  • 200 gr maismeel (polenta)
  • 200 ml lauw water waarin 1/2 kippenbouillonblokje werd opgelost
  • 500 gr kippenlever (verkrijgbaar bij de poelier)
  • peterselie (smaak)
  • bakpapier
  • pizzasnijder of mes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pureer de kippenlevers tot een vloeibare pasta. Meng in een grote kom met 500 gr bloem.
Voeg de polenta toe. Meng met de bouillon en de peterselie.
Voeg de resterende bloem toe en kneed het deeg tot een stevige massa.
Verdeel in twee gelijke porties.
Leg de mix op een bakplaat met bakpapier dat werd bestrooid met wat maismeelkorrel.
Gebruik een deegrol om het met bloem bestrooide mengsel gelijkmatig uit te rollen tot een dikte van 3/4 cm.
Met de pizzasnijder snij je rijen en kolommen om zo de koekjes voor te vormen.
Bak 45' tot 1 uur. De koekjes moeten droog zijn.
Laat afkoelen in de oven.

De koekjes kunnen tot 1 week in de koelkast bewaard worden in een afsluitbare doos.

 

11:19 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-08

Hondenkoekjes

honden58

Dit heb je nodig:

  • 550 gr bio tarwebloem
  • 50 gr melkpoeder
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 2 bio-eieren
  • 100 gr bio-pindakaas (zonder extra suikers)
  • 100 gr appelmoes (1 bio-appel gestoofd met wat water)
  • 200 ml lauwwarme kippebouillon (zout-arm)
  • voor de ‘rode’ koekjes : 50 gr fijn gehakte gedroogde veenbessen
  • voor de ‘groene’ koekjes: 50 gr fijn gehakte verse munt

Verwarm de oven voor op 180°C (170°C voor warmelucht ovens).

Meng in een grote kom alle droge ingrediënten: bloem, melkpoeder en bakpoeder. In een andere kom kluts je de eieren, en voeg je achtereenvolgens de appelmoes, pindakaas en de bouillon toe. Goed roeren tot een homogene massa.
Voeg deze ‘brij’ bij de bloem. Mengen met een houten lepel tot het deeg als een bal loskomt van de kanten. Voeg wat extra bloem toe wanneer het mengsel erg blijft kleven. Plaats de deegbal op een bebloemd oppervlak en bestrooi met meer bloem. Rol uit met een deegrol tot een dikte van een halve centimeter. Steek de koekjes uit met een kerstmotief cookie cutter of met hondenbot-vormpje.

Leg de koekjes op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak gedurende 15 tot 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Smakelijk

16:28 Gepost door Goras in Lekkers | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lekkers voor de viervoeter |  Facebook |