24-07-11

Te lief voor politiehond

vegas.jpg

ENGELAND -  De Duitse herder Vegas kan uitstekend op commando blaffen en door ramen springen, maar toch mag het dier niet voor de Britse politie werken. Ze is namelijk te lief.
Vegas houdt er niet van om te bijten en dat heeft er voor gezorgd dat de 19-maanden oude hond uit de training voor politiehonden is gezet, zo meldt The Sun donderdag.

''Ze bezit niet de kwaliteiten om het te maken als politiehond'', vertelt sergeant John sim tegen de krant. ''Ze was te voorzichtig, maar ik ben er van overtuigd dat Vegas een geweldig huisdier zal zijn.''
Bron: De Telegraaf

13:42 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-09-09

Nederlandse speurhonden trainen in België

BRUSSEL -  In het kader van terrorismebestrijding zullen Nederlandse speurhonden in België meedoen aan een internationale training voor honden die worden ingezet om explosieven op te sporen. Dat liet het Belgische ministerie van Defensie vrijdag weten.

Speurhond doet het met natte neus

Speurhond_586933d
. Foto: Rias Immink

Het doel van de trainingen, die op 7 en 8 september plaatsvinden, is de verschillende nationale teams te laten samenwerken tijdens praktijkoefeningen met honden. Er doen ploegen mee uit België, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en de Verenigde Staten.

Het evenement staat in het teken van terrorismebestrijding in een internationale context.

bron: De Telegraaf.nl

21:58 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-08-09

Politiehond bijt oor van inbreker af

media_l_992004

 

In Londen is een vluchtende inbreker overmeesterd door een politiehond. Het dier, een Duitse herder, beet de dief een oor af. De hond spuwde het lichaamsdeel uit. Agenten verpakten het oor in ijs en vervoerden het samen met de misdadiger naar een ziekenhuis. Dat meldt The Sun.

Schadeclaim
Het afgebeten oor is inmiddels weer aan het hoofd van de 31-jarige Leon Reid genaaid. De inbreker dreigt nu evenwel met een schadeclaim van omgerekend 58.000 euro voor het leed dat de speurhond hem heeft aangedaan.

Verband
Reid werd afgelopen zaterdag gearresteerd na een spectaculaire zoekactie waarbij een helikopter en speurhonden werden ingezet. Na vier dagen hospitaal is hij inmiddels al voor de onderzoeksrechter verschenen. De inbreker verscheen in de rechtszaal met een indrukwekkend verband rond zijn hoofd. Op de vraag van de magistraat of hij hem goed kon horen, antwoordde Reid dat het wel zou lukken. De man werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. (eb)

bron: HLN.be

20:02 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-07-09

Cijfers gedumpte en geëuthanaseerde asielhonden en -katten blijven dramatisch hoog

pb208

 

Smeekbede van GAIA, Blauwe Wereldketen en Animaux en Péril: "Minister Onkelinx, talm niet langer, neem alstublieft efficiënte maatregelen!"

De dierenrechtenorganisatie GAIA, de Blauwe Wereldketen en Animaux en Péril, een van de grootste dierenasielen in ons land, vragen van minister Onkelinx dringende, efficiënte maatregelen om het aantal asielhonden en -katten merkelijk te verminderen. "Het wordt stilaan een smeekbede: met klem herhalen we onze vraag die we vorig jaar en het jaar daarvoor reeds tot minister Onkelinx richtten: stel alstublieft een globaal actieplan op, dat eindelijk zoden aan de dijk zet, want de cijfers blijven dramatisch hoog, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch namens de drie organisaties. "Talm alstublieft niet langer!"
Het totale aantal opgevangen verloren en gedumpte honden en katten in asielen (68947) in 2008 stijgt tegenover 2007 lichtjes en het aantal honden en katten (in totaal 16.801) dat in de asielen geëuthanaseerd werd omdat er nergens plaats voor is, blijft onaanvaardbaar hoog.
 
GAIA, de Blauwe Wereldketen en Animaux en Péril vragen de minister het advies te volgen van de Raad voor Dierenwelzijn over maatregelen om de overpopulatie katten dat in de asielen of op straat gedumpt wordt, te verminderen. De Raad voor Dierenwelzijn, waarin de dierenorganisaties zetelen, adviseert de minister de sterilisatie en castratie van alle nieuw geboren huiskatten wettelijk te verplichten, d.w.z. met een overgangsperiode voor de katten die nu al gehouden worden. Een wettelijke huiskattensterilisatieplicht is een absoluut noodzakelijke stok achter de deur. Die moet volgens de dierenorganisaties vergezeld worden van maatregelen om het onvruchtbaar laten maken van huiskatten financieel aantrekkelijker te maken. "Door de burger enkel te verwijzen naar de website van de Dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid om een brochure te raadplegen, zal er bitter weinig veranderen in de praktijk," vindt Michel Vandenbosch.
Wachten met een wettelijke huiskattensterilisatieplicht tot de resultaten van een studie over de sterilisatie van kittens bekend is, kan niet, vinden de dierenorganisaties. Met die studie, waarover in september 2008 al beslist werd, is men nog niet eens begonnen. Als het er ooit van komt, zal het nog 3 jaar duren vooraleer de resultaten bekend zijn, terwijl de sterilisatie van kittens vanaf 8 weken in de Verenigde Staten al jaren een courante praktijk is.
 
Het advies van de Raad voor Dierenwelzijn houdt ook een wettelijke identificatieplicht in voor katten zoals dat reeds het geval is voor honden. Bovendien adviseert de Raad voor Dierenwelzijn dat de gemeenten in geval van overlast met zwerfkatten verplicht worden een zwerfkattensterilisatiebeleid te voeren. Overleg met de regio's en de gemeenten hierover is aangewezen. Tot op heden voeren 193 Belgische steden en gemeenten een zwerfkattensterilisatiebeleid.
 
De minister moet volgens GAIA, de Blauwe Wereldketen en Animaux en Péril bijkomende beperkende maatregelen treffen in verband met de kweek van rashonden. De wet laat de minister toe het aantal rassen en aantal dieren dat een bepaalde kweker mag houden te beperken. Dat moet dringend gebeuren om de broodfokkerijmistoestanden tegen te gaan. Men moet er alles aan doen om impulsaankopen tegen te gaan.
 
De dierenorganisaties zijn het tenslotte eens met de minister dat een betere samenwerking tussen de asielen ook nodig is.

gezelschapsdieren2

bron: Gaia.be

10:26 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-02-09

Euthanasie- commissie voor honden

ANTWERPEN - Euthanasiecommissies in Antwerpse dierenasielen moeten meebeslissen wanneer een dier mag inslapen.

Van onze redacteur

 

Waarom zouden we voor onze dieren minder doen dan voor de mensen, vindt de Antwerpse schepen voor Dierenwelzijn, Luc Bungeneers (Open VLD). Hij wil dat alle dierenasielen in Antwerpen een euthanasiecommissie aanstellen. Zo staat het ook in het charter voor dierenasielen, dat de Antwerpse gemeenteraad wellicht maandag goedkeurt.

De Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen, onder voorzitterschap van Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch, dokterde het charter uit, dat aan alle dierenasielen zal worden opgelegd. Een belangrijk hoofdstuk daarvan gaat over het euthanasiebeleid.

Als basisregel geldt dat er geen discussie is wanneer een hond of kat 'duidelijk lijdt, geen waardig bestaan meer kan leiden en de kans op herstel minimaal is'. In zulke gevallen kan de dierenarts zelf beslissen om het dier te laten inslapen.

Moeilijker wordt het wanneer een andere reden dan de gezondheid tot euthanasie noopt, bijvoorbeeld bij gevaarlijke of ernstig gedragsgestoorde dieren die geen adoptiefamilie vinden. Dan mag alleen de euthanasiecommissie de knoop doorhakken. Zo'n commissie moet bestaan uit een beheerder van het asiel, een dierenarts en een onafhankelijke expert, zoals een gedragstherapeut, een euthanasiedeskundige of een ethicus. Maar die laatste mag niets te maken hebben met het dierenasiel, ook niet als vrijwilliger.

De beslissing tot euthanasie moet door de drie leden van de commissie gezamenlijk genomen worden en ze moet duidelijk gemotiveerd zijn.

De asielcommissie lijkt wel erg veel op wat bij de mensen bestaat. 'Waarom zouden we voor onze dieren minder doen dan voor de mensen? Dat is trouwens complementair', reageert schepen Bungeneers, die zelf ook lid is van de dierenrechtenorganisatie Gaia.

Bij velen rijst wellicht de vraag of Antwerpen echt geen andere dingen aan het hoofd heeft dan de oprichting van een euthanasiecommissie voor honden.

'Mahatma Gandhi, het grote lichtende voorbeeld voor zoveel mensen, zei decennia geleden al dat de beschaving van een bevolking recht evenredig is met haar houding tegenover de dieren. Dat vind ik dus ook', antwoordt Bungeleers. 'Ik kom op voor de zwaksten in de samenleving en dat zijn de dieren, want de zwakste mensen hebben nog altijd een mond om zich te verdedigen. Ik zal dan ook altijd mijn nek uitsteken voor de dieren, wat anderen daar ook van mogen denken.'

bron: De Standaard.

duim

19:12 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-11-08

Honden vetgemest voor onderzoek naar obesitaspillen.

Janssen Pharmaceutica onder vuur

hond

Aan het laboratorium van het farmaceutisch bedrijf Janssen Pharmaceutica in Beerse heeft de Anti Dierproeven Coalitie deze week actie gevoerd tegen dierproeven.

Een tiental actievoerders hadden spandoeken bij zich en riepen slogans. 'We zijn vandaag de stem van de dieren, zoals beaglehonden, die hierbinnen opgesloten zitten voor de meest onzinnige testen', zei woordvoerder Danny Vlies.

Honden misbruikt voor obesitasonderzoek.

'We hebben onlangs via de media beelden kunnen bekijken van de proeven op deze honden', zei Vlies. 'Zij worden kunstmatig vetgemest, waarna ze onder dwang elke dag een pilletje in de strot wordt geduwd tegen obesitas.'

Volgens de Anti Dierproeven Coalitie zijn er genoeg alternatieven voor dergelijke proeven. Eerder hield de groepering al protestacties bij vestigingen van Philip Morris en GlaxoSmithKline.

http://www.stopdierproeven.org

bron: Hulporganisaties.be

 

09:26 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-11-08

Nederlanders schieten Rattaplan door kop

Rattaplan, de populaire mascotte van de Nederlandse militairen in Oeroezgan, is door eigen vuur om het leven gekomen. Op de veel bezochte Uruzgan Weblog wordt zelfs gesproken over een brute executie.

rattaplan_zoen_511933d

Een ‘schandalige actie’, aldus het weblog over het doodschieten van de hond door een peloton van het 45ste pantserinfanteriebataljon.
De retriever groeide uit tot knuffeldier voor alle infanteristen. Het teefje werd vorig jaar geboren op een Afghaanse uitkijkpost, maar liep al snel achter een Nederlandse patrouille aan. De militairen besloten zich daarop over het dier te ontfermen. Ook opvolgende pelotons zorgden goed voor Rattaplan.
Rattaplan maakte zich onder meer populair door poeslief te doen tegen Nederlandse soldaten, maar vervaarlijk te grommen tegen Afghanen. Inclusief de tolken.
Maar omdat Rattaplan toch niet alle ruimte en aandacht kreeg dat het verdiende en steeds magerder werd, werd besloten het beest te schenken aan een Afghaanse politiepost verderop. Dit tot grote weerzin van de hond, die steeds weer achter de Nederlanders aan bleef rennen. Toen de Hollanders constateerden dat Rattaplan steeds magerder werd en concludeerden dat de hond dus niet goed werd verzorgd door de Afghanen, gaf de luitenant opdracht Rattaplan door zijn kop te schieten.

bron: De Telegraaf.nl

Is dat een nieuwe volksport bij onze noorderburen, honden afmaken?

 

10:24 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-08

Gimme hope, Obama

 

Gimme hope, Obama
Hope, Obama
Gimme hope, Obama
'Fore the morning come
Gimme hope, Obama
Hope, Obama
Hope before the morning come

 

't Vrouwke is content, heel content.  Al is ze niet erg Amerika-minded, deze keer was ze wel geïnteresseerd in de verkiezingen in de U.S.  Tot deze morgen geloofde ze nog steevast dat door wat foefelaré langs hier en wat onregelmatigdheden langsdaar, alles bij het oude zou blijven (MC Cain president), maar nu is ze gerust.  Obama heeft het gehaald.  Hoop op een stapje dichter bij de wereldvrede, hoop voor de landen waar zijn roots liggen, hoop op meer gerechtigheid, hoop op gelijkheid voor ieder mens, ongeacht zijn afkomst, zijn geloof of zijn kleur. hoop dat...

 

 

09:01 Gepost door Goras in Nieuws | Permalink | Commentaren (2) | Tags: president, obama, hoop |  Facebook |